…o nama…

Pčelarstvo je oduvijek bilo tradicionalna djelatnost u našoj obitelji, a osnovni proizvod MED, proizvodio se za vlastite potrebe.  Na ozbiljni pristup pčelarstvu odlučujemo se 2014. godine, kada osnivamo OPG i počinjemo sa profesionalnom proizvodnjom. Sukladno tome kreću ulaganja kao i očekivanja. Kroz strateško planiranje razvoja gospodarstva odlučujemo se za intenzivnu proizvodnju selekcioniranih matica pčela, koje smo u početku proizvodili za svoje potrebe ali smo ih prepoznali kao reprezentativan proizvod te mogućnost plasmana i trženja istog.

UZGOJNA LICENCA

Iste godine krećemo s pripremama za intenzivnu proizvodnju selekcioniranih matica pčela, dok godinu dana kasnije postajemo član uzgojne organizacije „Udruga uzgajivača selekcioniranih matica pčela Hrvatske“. Upisom u Upisnik uzgajivača matica pod rednim brojem 68, a u skladu s kriterijima Uzgojnog programa sive pčele postajemo i registrirani uzgajivači.

NAGRADE I PRIZNANJA

2014. u sklopu manifestacije ‘Jesen u Lici’ naš je med/proizvod prepoznat i nagrađeni u kategoriji za LIVADNI MED I srebrnim i LIPOV MED brončanim priznanjem. Zlatno priznanje Naš OPG dobiva već godinu dana kasnije 2015 za vrlo cijenjeni MEDUN.


Proizvodnja selekcioniranih matica pčela postaje glavna djelatnost gospodarstva.
Osim selekcionirane proizvodnje, na tržište stavljamo i pčelinje proizvode (med, cvjetni prah, propolis, vosak, matična mliječ…). Kvalitetni i prirodni proizvodi koje naše obiteljsko gospodarstvo proizvodi na svojim pčelinjacima, prepoznati su lokalno i diljem cijele države. U podnožju Velebita, na širem području Gospića i okolice, pčele u košnice donose mirise i okuse ličkih livada i šuma. Tako se u našoj ponudi može pronaći livadni med, medun, vrisak, vriština, lipov med…Uz puno rada i s velikom pažnjom pripremamo i stavljamo na tržište sve najbolje od pčela i prirode…